section-59759cb

Het afscheid

Overlijden

Wanneer de huisarts of dienstdoende arts de dood heeft vastgesteld, kan je ons bellen met een melding van overlijden, maar weet dat er geen haast is, want wellicht zijn er nog familieleden die afscheid willen nemen of je  bent er gewoonweg nog niet aan toe.

Het eerste gesprek

Je belt ons met de melding van overlijden. Wij overleggen met jou, hoe je de verzorging en opbaring wilt en maken een afspraak voor een eerste gesprek. Hierin komen velen onderwerpen aan bod zoals cremeren of begraven, de kist, de kaart, bloemen, rouwauto etc., maar ook jouw (speciale) wensen.

We luisteren, geven advies en regelen de tijden, locaties en formaliteiten. Jouw/jullie eigen wensen zijn hierin leidend. Naar aanleiding van dit gesprek zetten wij alles in gang en je ontvangt zo snel mogelijk een kostenindicatie. Duidelijk en transparant.

De dag er na

In de volgende dagen houden wij nauw contact met je waarin o.a. de proefdruk van de kaart naar je wordt gestuurd ter goedkeuring. De enveloppen en postzegels heb je inmiddels al van ons ontvangen en kan je samen met jouw naasten gaan adresseren.

We maken daarna nog een 2e afspraak met je om de puntjes op de i te zetten en kijken of alles naar je/jullie wens is. Wij maken het draaiboek voor de dag van het afscheid en zorgen ervoor dat iedereen zich volledig kan richten op het afscheid.

Het afscheid is niet 1 dag in het leven, maar een leven in 1 dag!

https://ankhuitvaartzorg.nl/wp-content/uploads/2022/02/rouwstoet-zwartwit-1200x720.jpg
Stuur ons hier een berichtje